Volledig onafhankelijk creditcard vergelijken in 2019

Een creditcard aanvragen is natuurlijk niet moeilijk, toch weten veel Nederlanders niet precies waar ze moeten beginnen. Het is natuurlijk ook best lastig om de juiste creditcard te vinden als je niet precies weet waar je naar moet kijken. Geen zorgen, bij ons kun je alle creditcards die in Nederland beschikbaar zijn gemakkelijk langs elkaar leggen. Bij ons kun je gemakkelijk alle creditcards onafhankelijk met elkaar vergelijken, zo is het makkelijk om direct alle voor- en nadelen van verschillende creditcards te bekijken. Creditcard vergelijken is belangrijk,je kunt namelijk profiteren van welkomstacties en je wil natuurlijk ook weten of er geen addertjes onder het gras zitten als je een creditcard aanvraagt.

Creditcard vergelijken in 2019

Welke creditcard aanvragen?

We raden je aan om de eerste te kijken naar het type creditcard dat je wil gaan gebruiken. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een pre-paid kaart of een gewone creditcard aan te schaffen. Het is daarom erg belangrijk om de voor en nadelen van beide kaarten af te wegen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de voor- en nadelen van beide creditcards opgesomd:

Voordeel normale creditcards

⦁ Je kunt achteraf betalen, afschrijvingen vinden plaats aan het einde van de maand.
⦁ Wereldwijd betalen zonder gedoe, in bijna alle landen geaccepteerd.
⦁ Veilig online winkelen, betalingen zijn verzekerd en kunnen worden geannuleerd.

Nadelen gewone creditcards

⦁ Jaarlijkse kosten die je moet betalen voor een creditcard
⦁ Meer krediet gebruiken met de creditcard is relatief duur door rentepercentage
⦁ Geld opnemen met een creditcard is erg duur, je betaalt per transactie

Pre-paid creditcard aanvragen?

Het is ook mogelijk om een pre-paid creditcard aan te vragen. Uiteraard heeft deze keuze zijn voor en nadelen tegenover een normale creditcard. Deze keuze is echter volledig afhankelijk van de persoonlijke wensen die je hebt. Het aanschaffen is erg gemakkelijk maar er zitten helaas ook een aantal nadelen aan prepaid creditcards. 

Voordelen prepaid creditcards

⦁ Geen BKR registratie, en geen inkomenseis, iedereen kan hem gebruiken
⦁ Je betaalt geen rente, betalingen worden direct afgeschreven
⦁ Geen onverwachte verassingen of grote schulden door directe afschrijving

Nadelen prepaid creditcards

⦁ De prepaid creditcard is duurder dan de gewone creditcard
⦁ Niet alle bedrijven accepteren de prepaid creditkaart
⦁ Lage transactielimiet, je kunt maximaal 1000 euro spenderen

Wat is de beste creditcard?

Een goede vraag, zoals we eerder hebben besproken ligt dit volledig aan je eigen wensen. Ga je vaak gebruik maken van je creditcard? Dan raden we je aan om een normale versie aan te schaffen. Over het algemeen raden we je sowieso aan om voor een gewone creditcard te gaan. De kosten zijn laag, je kunt wereldwijd betalen en het algemene gemak is een stuk groter als bij een pre-paid creditcard.

Kijk goed waar je de creditcard voor gebruikt

Toch kan het zijn dat je gewoon snel een betaling wil doen als je nog geen creditcard hebt. Misschien heb je wel helemaal geen zin in gedoe en wil je niet vastzitten aan een aanbieder. 

Creditcard vergelijken

We raden je aan om alle creditcards te vergelijken zodat je zeker weet dat je de beste voorwaarden krijgt, inzicht hebt in de rente en kosten en je de verschillende limieten kunt bekijken. Het aanbod is tegenwoordig enorm en sluit aan op iedere doelgroep, begin direct en pak de beste creditcard.

handleiding-creditcard
PDF – 735.0 KB 266 downloads
lijsten met tips voor veilig gebruik en acceptatie van creditcards, mei 2007_tcm46-155118
PDF – 65.1 KB 124 downloads

Zakelijke creditcard aanvragen, waar op letten?

Het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar een zakelijke creditcard, de voordelen van een zakelijke creditcard zijn een stuk groter. Je hebt namelijk een perfect overzicht van alle uitgaven die gemaakt worden door de onderneming.

Dit scheelt behoorlijk in je administratie en je hoeft nooit meer te speuren naar die vervelende bonnetjes. Nog een groot voordeel is de veiligheid die een zakelijke creditcard levert, je hebt namelijk aankoopgarantie en je kunt in landen door heel de wereld betalen zonder gedoe.

Als je kiest voor zakelijke creditcards kun je kiezen voor VISA of American Express, daarbij kun je ook nog kiezen voor een creditcard van je eigen bank. Het nadeel van deze keuze is dat je deze kaart alleen kunt koppelen aan je zakelijke rekening.

Creditcards voor zakenreis

Het is ook handig om over een zakelijke creditcard te beschikken als je vaak op zakenreis bent. Het betaalgemak is dan optimaal, je kunt namelijk wereldwijd betalen met een zakelijke creditcard. We raden je altijd aan om voor vertrek de geldigheid van de kaart te checken.

Je bent waarschijnlijk niet de eerste die met een ongeldige kaart in het buitenland staat. Het aanvragen van een creditcard in het buitenland is voor consumenten vaak een heel gedoe, gelukkig is het wel goed geregeld voor veel zakelijke gebruikers omdat creditcardmaatschappijen meestal na 1 of 2 dagen een vervangende kaart opsturen.

Om je een goed beeld te geven van creditcards voor zakelijke gebruikers hebben we een lijstje gemaakt van alle voor- en nadelen van een zakelijke creditcard, lees snel verder om erachter te komen waar je allemaal op moet letten voordat je een kaart afsluit.

Voordelen van een zakelijke creditcard

Overzichtelijk betalen. Al je aankopen worden direct in de administratie ingeschoten en je kunt alle bedrijfsuitgaven gemakkelijk bijhouden. Ook kun je uitgaven van werknemers goed in kaart brengen, deze maken namelijk gebruik van een eigen creditcard.
⦁ Als bedrijf krijg je vaak gunstige voorwaarden en extra's als je gebruik maakt van een zakelijke creditcard. Als je meer creditcards aanvraagt krijg je nog veel meer kortingen.
⦁ Kosten van creditcards kunnen fiscaal gebruikt worden en gedeclareerd worden.
⦁ Veilig betalen over heel de wereld, aankopen zijn standaard 180 dagen verzekerd

Nadelen van een zakelijke creditcard

⦁ Een zakelijke kaart is over het algemeen duurder dan de versie voor consumenten. Je kunt deze kosten echter wel fiscaal aftrekken om kosten terug te vorderen
⦁ Het aanbod van zakelijke creditcards is redelijk beperkt.
⦁ De rekening van je zakelijke creditcard moet in een keer betaald worden en dus niet gespreid. Het is daarom belangrijk om netjes binnen de periode te betalen zodat je geen hoge rentes betaalt.


Aankopen zijn verzekerd met de creditcard

Als je een aankoop doet met een creditcard zijn deze aankopen bijna altijd verzekerd. Bij de meest creditcardmaatschappijen heb je de beschikking over een verzekerde looptijd van 180 dagen.
Als je een duurdere creditcard afsluit kun je zelfs een dekking van 365 dagen ontvangen.

Aankopen zijn namelijk gekoppeld aan een aankoopverzekering, daardoor ben je verzekerd als je een product besteld bij een webshop. Als deze niet levert of slechte kwaliteit levert kun je je geld terugvorderen via de creditcardmaatschappij.

Creditcards voor studenten

Er zijn diverse kaarten beschikbaar voor studenten, het kan namelijk zo zijn dat je als student graag een kredietkaart wil meenemen op vakantie. Er zijn gelukkig speciale kaarten beschikbaar met lagere bestedingslimieten. Voor studenten zijn er diverse kaarten te verkrijgen met limieten tot 500 euro per maand.

Handig voor op vakantie, een bestelling in een webshop of als je op stage gaat naar het buitenland. Als je een studenten credit card wil aanvragen mag je niet te oud zijn, je moet meestal tussen de 18 en 25 jaar oud zijn.

Vaak gekoppeld aan een studentenrekening

Vaak wordt deze kaart gekoppeld aan je studentenrekening en kun je alles makkelijk regelen via de bank. Het is slim om vooraf goed te kijken naar alle diverse creditcards, wellicht zit er eentje tussen die meer aansluit op je behoefte als student.

Het uitkiezen van de juiste kaart kan namelijk best lastig zijn omdat iedereen andere behoeftes heeft, daarbij kan het inkomen van elke persoon ook nog eens verschillen waardoor je limieten beperkt of juist hoger kunnen zijn.

Hoeveel Creditcards mag je hebben?

In Nederland ligt het gebruik van creditcards best wel laag als je het vergelijkt met landen zoals Amerika.

Toch is er de afgelopen jaren een flinke stijging te zien in het gebruik creditcards, dat is natuurlijk ook niet zo gek met de opkomst van online aankopen.

Tegenwoordig kun je creditcards in erg veel situaties gebruiken. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de hoeveelheid creditcards per persoon? Mag je er meer hebben of is dat niet toegestaan?

Je mag in principe zo veel creditcards aanvragen als je wil, toch heb je wel te maken met voorwaarden, zo kan het zijn dat je bij een maatschappij maar over 1 of 2 kaarten mag beschikken per rekening. Een gemiddeld persoon in deze wereld beschikt over 2 creditcards, raar is het dus niet.

Is een creditcard eigenlijk een soort lening?

Als je een creditcard gebruikt maak je gebruik van een uitgestelde betaling, dat betekent dat je eigenlijk een kortlopende lening aangaat met de creditcardmaatschappij.

In principe kun je dus stellen dat een creditcard een lening is, als je je krediet netjes op tijd terugbetaald hoef je geen kosten te maken. Je hebt namelijk altijd de beschikking over een rentevrije periode van 30 dagen.

Automatische machtiging

Bij de meeste creditcards geef je een automatische machtiging voor afschrijving waardoor het bedrag automatisch wordt afgeschreven van je rekening.

Zorg er daarom altijd voor dat je genoeg geld op je rekening hebt staan als je weet dat de creditcardmaatschappij gaat afschrijven.

Heb je dat niet, dan betaal je behoorlijk veel rente over het openstaande bedrag. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende saldo op je rekening heb staan als je factuur wordt afgeschreven door de creditcardmaatschappij

Hoe lang duurt een aanvraag ongeveer?

Het aanvragen van diverse creditcards gaat over het algemeen vrij snel, de aanvraag zelf duurt maar 5 minuten.

De gehele procedure duurt echter iets langer, doorgaans is alles geregeld binnen 2 weken. De kaart moet namelijk geproduceerd worden, opgestuurd worden en alle gegevens moeten netjes opgeslagen worden in de administratie van de creditcardmaatschappij.

Online aanvragen gaat het snelst

Gelukkig kun je alles online regelen door het handige aanvraagformulier in te vullen. Als je dat hebt gedaan wordt alles automatisch voor je geregeld.

Het is handig om alvast je loonstrook bij de hand te houden en je gegevens over eventuele woonlasten bij te houden.

Deze gegevens heb je nodig bij de aanvraag en als je alles soepel wil laten verlopen is het slim om deze gegevens bij de hand te houden.

Een aanvraag via het internet is over het algemeen het snelst, als je echt haast hebt is het soms mogelijk om een versnelde aanvraag te doen.

 

Welke creditcardmaatschappijen zijn er allemaal?

Iedereen kent de grote creditcardmaatschappijen zoals Mastercard en VISA. Toch zijn er nog veel meer aanbieders beschikbaar. Denk daarbij aan ICS, American Express en ANWB. Je zult merken dat grote merken zoals ICS ook nog een hoop creditcards uitgeven voor andere partijen zoals de Bijenkorf, VIABUY en Money2Go.

Kijk goed naar de voorwaarden en limieten

De meeste creditcards hebben een transactielimiet van 1000 tot 2500 euro. Je kunt creditcards krijgen in elke mogelijke vorm en de maximale limiet kan zelfs oplopen tot 100.000 euro.

De kosten voor deze kaarten zijn natuurlijk een stuk hoger, mensen die gebruik maken van deze exclusieve creditcards krijgen daarbij extra's zoals toegang tot VIP lounges op vliegvelden of een gratis reisverzekering.

Creditcard vergelijken & direct aanvragen

Je ziet het waarschijnlijk al, er zit een relatief groot verschil tussen alle creditcardmaatschappijen en iedereen heeft verschillende behoeftes en wensen als het om het aanvragen van een creditcard gaat.

Welkomstcadeau & extra's bij creditcard aanvragen

Zoals je hier boven kunt lezen komt het wel eens voor dat je leuke cadeau's krijgt zoals extra tegoed of een tablet. Dat is nog eens een leuk voordeeltje als je toch een creditcard gaat afsluiten.

Er zit vrij veel verschil in de kosten van een creditcard, daarbij verschillen de bestedingslimieten, en zijn de voorwaarden van iedere creditcard anders. We raden je daarom altijd aan om eerst te beginnen met creditcard vergelijken voor je er eentje aanschaft

Wil je een spoedbestelling doen?

Wil je een spoedbestelling doen? Dan is het aan te raden om de creditcardmaatschappij te bellen om door te geven dat je bestelling spoed heeft.

Je moet er dan nog steeds rekening mee houden dat 1 week levertijd echt de maximale bezorgtijd is. Zorg er dus voor dat je je aanvraag op tijd regelt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.