Zakelijke lening vergelijken hoeft niet lastig te zijn

Een zakelijke lening afsluiten is een aangelegenheid die regelmatig voorkomt als je een ondernemer bent. Het kan natuurlijk zijn dat je extra werkkapitaal nodig hebt om bijvoorbeeld machines of een bestelbus aan te schaffen. Of je nu je starter,ZZPér of MKBér bent iedereen komt op een punt waarbij een zakelijke lening nodig is. We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om de juiste kredietverstrekker te vinden door het enorme aanbod. Geen zorgen, we hebben een vergelijker samengesteld voor ondernemers zodat je op elk moment van de dag de beste zakelijke lening kunt vinden. Bij een zakelijke lening bepaal je zelf wat de hoogte is van het totale leenbedrag, de looptijd en de jaarlijkse rente die je betaalt.

 

Zakelijke lening vergelijken

Als je een zakelijke lening afsluit heb je vaak met duidelijke voorwaarden en afspraken te maken. Je leent een vast bedrag en je betaalt dat bedrag terug in maandelijkse termijnen. Er is over het geleende bedrag een rentepercentage afgesproken met de kredietverstrekker.

Als je een zakelijk krediet wil aanvragen heb je meestal jaarcijfers nodig. De kredietverstrekker wil zien dat je genoeg omzet maakt om een krediet te verstrekken. Dat is natuurlijk logisch want er moet wel een goede beoordeling gemaakt worden om te kijken of de financiering draagbaar is voor het bedrijf waar de zakelijke lening aan verstrekt wordt.

Over het algemeen is het zo geregeld dat je voor een periode van 1 tot 2 jaar cijfers moet kunnen overleggen om een krediet te krijgen. Vooral voor startende ondernemingen kan dit in het begin lastig zijn omdat er nog geen jaarcijfers beschikbaar zijn of omdat de omzet nog niet toereikend is voor een lening.

Een zakelijk krediet krijgen zonder jaarcijfers is doorgaans behoorlijk lastig, maar toch zijn er een aantal mogelijkheden om een zakelijke lening te krijgen als je een startende onderneming bent zonder jaarcijfers.

Zakelijk lenen voor startende ondernemers

Zoals we net besproken is het dus best lastig om een zakelijke lening te krijgen als startende ondernemer.

Je kunt echter wel een prognose maken van het te verwachten bedrijfsresultaat en met een goed plan en potentieel is er voor een gezond bedrijf nog wel een financiering te verkrijgen.

In principe is het dus mogelijk om zakelijk geld te lenen zonder jaarcijfers, ga er echter wel vanuit dat je een sterk plan nodig hebt om kredietverstrekkers te overtuigen.

 

Zakelijke lening afsluiten & BKR

Als je al eerder een lening of krediet hebt afgesloten zul je het BKR waarschijnlijk wel kennen. Deze organisatie zorgt er voor dat er gekeken wordt naar de kredietwaardigheid van je bedrijf.

De toetsing die door het BKR wordt gedaan is een controle om te beoordelen of het wel verantwoord is om een zakelijke lening af te sluiten.

Indien je een negatieve BKR registratie hebt kan het zijn dat je lening wordt afgewezen. Over het algemeen wordt er bij zakelijke leningen helemaal niet gekeken naar een BKR registratie omdat dit vooral gericht is op de consumentenmarkt.

Geen BKR registratie zakelijk krediet

Bij een bedrijfskrediet staat er bijna nooit iets geregistreerd bij het BKR, je kunt dus zakelijk geld lenen zonder BKR registratie in Nederland.

Risico van een zakelijke lening

Aan een zakelijke lening kleven natuurlijk risico's, het kan zijn dat je prive al wat schulden hebt opgebouwd waardoor je totale schuld behoorlijk kan oplopen.

Het kan zo zijn dat je niet meer aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen, in veel gevallen wordt er op zo'n moment beroep gedaan op het prive vermogen of bezittingen.

Denk daarbij aan de verkoop van een woning of andere onroerende of roerende zaken. Het is dus aan te raden om goed na te denken over het afsluiten van een zakelijke lening, zeker als je al wat schulden hebt openstaan. Geld lenen kost geld, dat is bij een zakelijke lening uiteraard ook zo.

 


Kom je in aanmerking voor een zakelijk krediet

Als je in aanmerking wil komen voor een zakelijk krediet moet je vaak minimaal 15 maanden ingeschreven staan bij het KVK en je moet een bedrijf hebben dat gevestigd is in Nederland. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je bedrijf een minimale jaaromzet moet hebben, ook is het verplicht om een BTWnummer te hebben en de kredietverstrekker kan om een bedrijfsplan vragen. In dit plan maak je duidelijk waar je de bedrijfslening voor wil gebruiken en wat de verwachte resultaten van de onderneming zullen zijn op korte en lange termijn.

Welke rechtsvorm heb je nodig voor zakelijke leningen?

In principe maakt dit niet veel uit, je kunt een bedrijfskrediet afsluiten als een eenmansbedrijf, een Vennootschap onder Firma of een Naamloze Vennootschap. Als je een zakelijk krediet afsluit ben je in veel gevallen persoonlijk aansprakelijk.

Dat wil zeggen dat als het bedrijf niet aan de aflossingsverplichtingen voldoet, het persoonlijke vermogen, roerende en onroerende zaken worden aangesproken om de aflossing te voltooien. In geval van een Besloten Vennootschap (BV) ligt dit anders, je bent daar namelijk hoofdelijk aansprakelijk tot een vastgesteld bedrag. Doorgaans ligt dit tussen de 18.000 - 20.000 euro.

Wat is de looptijd van mijn zakelijke lening?

De looptijd van een zakelijk krediet kies je over het algemeen zelf. Als je een hoog bedrag leent is het over het algemeen zo geregeld dat de looptijd lang is, de maandelijkse aflossing is namelijk afhankelijk van de looptijd. Andersom is het ook zo geregeld, als je een laag bedrag leent kun je meestal niet kiezen voor een lange looptijd van bijvoorbeeld 60 maanden.

Wat zijn de kosten van een zakelijke lening?

Als je een zakelijke lening gaat afsluiten moet je rekening houden met een aantal kosten. Denk daarbij natuurlijk aan de rente, maar het kan ook zo zijn dat je een afsluitprovisie moet betalen. Deze beide kostenposten worden berekend over de totale hoofdsom van het zakelijke krediet. Het is daarom altijd aan te raden om zakelijke leningen met elkaar te vergelijken, je kunt dan veel besparen op de rente en afsluitprovisie.

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen bij een zakelijk krediet?

Je hebt bij de meeste kredietverstrekkers een minimaal en maximaal bedrag dat je kunt lenen. De hoogte van het bedrag hangt natuurlijk van een aantal factoren af, denk daarbij aan de omzet van de onderneming en hoe hoog de aflossingsverplichting maximaal kan zijn. Het is ook belangrijk om niet meteen te veel geld te lenen, leen wat je nodig hebt en leen niet extra veel geld. Als je dit doet zorg je er voor om aflossingsverplichtingen haalbaar te houden.

Zakelijke lening aanvragen als bedrijf in het buitenland actief is?

Je kunt bij de bank een zakelijke lening aanvragen als je met je bedrijf in het buitenland actief bent. Het is dan wel een voorwaarde dat je een onderneming hebt met een vestigingsadres in Nederland. Ook wordt er in veel gevallen geëist dat je als aanvrager in Nederland woonachtig bent en beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

Over het algemeen zullen bijna alle kredietverstrekkers een toetsing doen als je een aanvraag doet om een zakelijk lening af te sluiten voor een bedrijf dat actief is in het buitenland.
Meer informatie over zakelijke leningen in Nederland

Whitepaper_Hoe-werkt-financiering-voor-ondernemers
PDF – 794.0 KB 23 downloads
BV+Rendement+09-2018+-+Zakelijk+lenen+van+de+bv
PDF – 199.9 KB 34 downloads

Zakelijk geld lenen is niet moeilijk meer, toch moet je wel goed opletten op de voorwaarden

Zakelijk geld lenen is tegenwoordig niet moeilijk meer. Veel mensen kennen natuurlijk het welbekende rekening courant krediet bij de bank, tegenwoordig zijn er echter genoeg andere oplossingen voor zakelijk lenen. Daarbij is de rente zakelijke lening ook nog eens verschillende per aanbieder, bij banken betaal je over het algemeen meer als bij een online kredietverstrekker.

Daarbij heb je met zakelijke leningen ook nog te maken met een aantal voorwaarden waar je als ondernemer of bedrijf aan moet voldoen. Zakelijk lenen is namelijk niet zomaar mogelijk voor iedere ondernemer. Toch brengt dit wel innovatie in de markt, zo zijn er namelijk diverse oplossingen zoals een zakelijke lening voor startende ondernemers, zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan, zakelijk geld lenen zonder cijfers en geld lenen zzp.
Jaarlijks zijn veel ondernemers en bedrijven op zoek naar een zakelijk lening rente die laag genoeg is om het interessant te maken om een krediet af te sluiten. Wil jij misschien weten of dit interessant is voor jouw bedrijf? Begin dan met een zakelijke lening berekenen in onze vergelijker zodat je makkelijk een zakelijk krediet aanvragen kunt realiseren.

Veel ondernemers zijn online op zoek naar oplossingen om een geld lenen zakelijk mogelijk te maken. Het is echter wel zo dat er beperkingen zijn voor sommige ondernemers. Een zakelijke lening aanvragen is namelijk behoorlijk lastig zonder jaarcijfers of met een BKR registratie. De volgende termen worden namelijk regelmatig gezocht op onze website:

  • zakelijk krediet zonder jaarcijfers
  • zakelijke lening zonder bkr toetsing
  • zakelijke lening met negatieve bkr
  • zakelijke lening zonder jaarcijfers
  • zakelijk geld lenen zonder bank
  • zakelijke lening met bkr registratie
  • zakelijk geld lenen zonder bkr toetsing

Snel zakelijk geld lenen

Ook kan het zijn dat je geld lenen als zzper of mkber wil realiseren. Soms heb je een extra duwtje in de rug nodig en dan kan snel geld lenen zzp een oplossing zijn. Om snel zakelijk geld lenen makkelijk te maken kun je een berekening uitvoeren om snel zakelijk krediet te ontvangen. Over het algemeen is het vrij snel geregeld als alle zaken gewoon in orde zijn. Doorgaans duurt een offerte aanvragen niet langer dan 24 uur en heb je binnen 1-2 dagen het geld op je zakelijke rekening.