Geld lenen? Begin met leningen vergelijken voor de beste rente

Geld lenen is tegenwoordig goed te regelen op het internet, toch kan het best lastig zijn omdat er behoorlijk wat aanbieders zijn. Als je een lening afsluit wil je wel zeker weten dat je de laagste rente betaald tegen de beste voorwaarden. Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk met onze vergelijker waar je alle aanbieders in Nederland gemakkelijk langs elkaar kunt leggen. Zo weet je zeker dat je een lening kunt vinden die helemaal bij je situatie past. Het verschil in kosten tussen verschillende kredietverstrekkers is behoorlijk te noemen.

Stel je wil geld lenen voor een verbouwing, dan kan het bedrag behoorlijk snel oplopen waardoor de rente een essentieel onderwerp wordt voordat je een lening afsluit. Onderzoek van de AFM toonde laatst nog aan dat het verschil tussen leningen kan oplopen tot maar liefst 700 euro over de gehele looptijd. Vervelend als je een lening afsluit en er later achter komt dat het veel goedkoper kon, geen zorgen want je kunt onze vergelijker gratis gebruiken om de beste lening te vinden.

 

 


Leningen vergelijken

Geld lenen via het internet hoeft helemaal niet moeilijk meer te zijn, toch is het wel slim om leningen vergelijken serieus te nemen zodat je zeker weet dat je de laagste rente betaalt en de beste voorwaarden voor je lening hebt. Je kunt op onze website diverse aanbieders vergelijken op basis van rente en voorwaarden.

In principe wordt het verschil gemaakt door de geboden rente, je zult merken dat dit behoorlijk kan verschillen per aanbieder. Daarbij speelt het type lening ook mee, een persoonlijke lening kan totaal andere voorwaarden hebben als een doorlopend krediet.

Waar heb je een lening voor nodig?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is, waar heb ik een lening voor nodig? Als je een verbouwing wil financieren heb je een hele andere lening nodig dan voor een financiering voor je nieuwe auto. Over het algemeen zijn dit de meest gekozen redenen om een lening af te sluiten.

Lening oversluiten

Het kan natuurlijk ook zijn dat je al een lening hebt, het kan zijn dat je er achter komt dat je veel betere rente en voorwaarden kunt krijgen bij een andere kredietverstrekker.

Geen zorgen, je kunt je huidige lening dan gemakkelijk oversluiten naar de nieuwe kredietverstrekker. Dit komt regelmatig voor en kan je veel geld besparen, dat is zeker zo als je een lening hebt die nog een tijdje loopt. Als je voor 8 jaar een lagere rente kunt krijgen kan dat al snel honderden of zelfs duizenden euro's schelen.

Verantwoord lenen is belangrijk

Als je tegenwoordig geld wil lenen is het belangrijk dat je dit op een verantwoorde manier doet. Zorg er voor dat je goed op de hoogte bent van alle regels en risico's die bij een lening horen.

Tegenwoordig is dit wettelijk goed geregeld en kun je bijna geen onverantwoorde leningen meer afsluiten. Een vraag die je jezelf kunt stellen is de volgende “Wat kan ik maximaal lenen zonder in de problemen te komen?”

Zorg er voor dat je niet meer leent dan passend is voor je persoonlijke situatie. Gelukkig zal de kredietverstrekker je hierbij ondersteunen, deze heeft liever een goede relatie met een betalende klant als een verstoorde relatie zonder betalingen. Maak gebruik van onze vergelijker om je lening te berekenen en kies een vertrouwde kredietverstrekker.

Lening aanvragen zonder gedoe

Een lening aanvragen kan dus heel gemakkelijk online, voor ieder leendoel is er wel een passende oplossing te vinden. Ook voor aankopen zoals een boot, zonnepanelen en andere zaken in en rondom het huis is gemakkelijk een kredietverstrekker te vinden.

Ook voor zakelijke gebruikers zijn er talloze kredietverstrekkers actief die je kunnen helpen bij de financiering van het zakelijke wagenpark, machines of andere kosten.

We blijven het zeggen, let op, geld lenen kost geld.
Het is tegenwoordig gelukkig een stuk veiliger geworden om een lening te vinden, door het toezicht van de AFM en de aangescherpte wetgeving kun jij er als consument vanuit gaan dat je een verantwoorde lening afsluit.

 


Rechten en plichten bij een lening afsluiten?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je een plicht hebt om je lening te betalen als je deze hebt afgesloten. Doorgaans is het zo geregeld dat je spreekt over een aflostermijn rente met een aantal andere voorwaarden. Maar hoe zit het nu precies met de rechten en plichten die je hebt als je een lening gaat afsluiten?

Voorwaarden en regels leningen

In principe is het zo geregeld dat de lener de afspraken nakomt en de afgesproken maandtermijnen betaald. Het kan natuurlijk zijn dat het niet lukt om aan de plichten te voldoen, het is dan aan jouw als lener om dit aan te geven aan de kredietverstrekker. Je bent namelijk volledig aansprakelijk voor de lening, in principe hoeft dit geen ramp te zijn als het niet systematisch voorkomt. Je kunt over het algemeen vrij gemakkelijk zoeken naar oplossingen met de kredietverstrekker.

Rechten die je hebt als lener

Maar je hebt als lener natuurlijk ook rechten als je een lening hebt afgesloten. De voorwaarden van de lening moeten namelijk duidelijk worden aangegeven door de kredietverstrekker. De manier waarop dat moet gebeuren is wettelijk vastgelegd, de kredietverstrekker moet zich ook verplicht aan de gestelde voorwaarden houden. Het is daarbij altijd mogelijk om een afgesloten lening af te lossen, als het voorkomt dat je meer aflost dan je bij het afsluiten van een lening hebt afgesproken kan het zo zijn dat je een boete betaalt omdat de kredietverstrekker daardoor inkomsten misloopt.

Snel geld lenen is niet moeilijk meer

Snel geld lenen is gelukkig niet moeilijk meer, het kan natuurlijk zijn dat je snel over geld wilt beschikken. Over het algemeen zijn de meeste aanbieders behoorlijk snel, de aanvraag van een lening neemt ongeveer 10 minuten in beslag en je hebt meestal binnen 24 uur een offerte binnen.

Snel geld lenen is dus goed mogelijk, je moet er alleen wel voor zorgen dat je een aantal documenten en gegevens bij de hand hebt om alles soepel te laten verlopen. Wil je dus snel geld lenen, denk dan na over de volgende onderwerpen en zorg dat je deze documenten bij de hand hebt:

⦁ Een loonstrook met je inkomen
⦁ Geldig legitimatiebewijs
⦁ Bankafschrift met inkomen en afschrijving woonlasten
⦁ Hoeveel geld wil je lenen bij het lening afsluiten?

Goedkope lening aanvragen & snel geld lenen

Ben jij op zoek naar een goedkope lening? Geen zorgen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Gebruik de vergelijker en je hebt binnen 1 minuut een overzicht van de goedkoopste leningen. Op deze manier bespaar je maandelijks geld en zorg je er ook nog eens voor dat je meer financiële ruimte hebt voor bepaalde aankopen. Je kunt ook kiezen voor een krediet met een kortere looptijd, op deze manieren kun je gemakkelijk goedkoper lenen over kortere periodes.

Goedkoop geld lenen is niet vanzelfsprekend in Nederland

Goedkoop geld lenen is namelijk niet vanzelfsprekend, je zult het misschien wel gemerkt hebben als je een lening wil afsluiten bij een van de grote Nederlandse banken zoals de ING, Rabobank of ABN AMRO. Deze banken staan over het algemeen niet bekend om hun goedkope leningen en er is dikwijls een goedkopere lening te verkrijgen via een van de online kredietverstrekkers.

Dat is natuurlijk enigszins logisch omdat de totale kosten van een online kredietverstrekker een stuk lager zijn als een grote bank. Voorkom dat je te veel betaalt en zoek een goedkope lening op het internet.

Goedkoop geld lenen op het juiste moment

Goedkoop geld lenen moet op het goede moment gebeuren, als de rentes op dit moment hoog zijn kun je soms beter even wachten tot ze weer dalen naar het normale niveau. Om dit in de gaten te houden is het slim om even te Googlen naar de rentepercentages van de afgelopen 6 maanden, als je jezelf namelijk niet inleest kan het zomaar zijn dat je een verkeerde lening kiest met een veel te hoge rente.

Goedkope leningen onafhankelijk vergelijken

Uiteraard kan het ook zo zijn dat de rente momenteel historisch laag is, de goedkoopste lening vinden wordt dan een stuk gemakkelijker. Onze vergelijker is volledig onafhankelijk, we werken niet samen met kredietverstrekkers en we zijn geen onderdeel van een financiele instelling. Daardoor kunnen we garanderen dat al onze vergelijkingen volledig onafhankelijk tot stand komen.
Meer informatie over geld lenen in Nederland

240118-nationaal-leenonderzoek-2017
PDF – 435.7 KB 72 downloads
ING_Historische_tarieven_van_kredieten_tcm162-46837
PDF – 34.5 KB 65 downloads